Hemsidor och webblösningar från Team Heja

Hemsidor och webblösningar – Team Heja berättar hur man skaffar en snygg och bra hemsida till överkomligt pris.

Hemsidor och webblösningar av alla de slag kan av många upplevas som ett gytter av begrepp och uttryck som är mer eller mindre begripliga. Speciellt för de som inte till vardags arbetar i cybervärlden. Därför är det lätt att hamna i ett kostsamt kunskapsunderläge när man funderar på att förnya eller skaffa sig en hemsida.

De tre mest grundläggande frågor man behöver ställa sig är:

  • Vad ska min hemsida syfta till?
  • Hur kan och ska jag marknadsföra min hemsida så att den hittas på bästa?
  • Hur mycket är jag beredd att betala för min hemsida och marknadsföringen?

Ett av de vanligaste ”felen” man gör – speciellt när man är liten och ny – är att be en kompis fixa en hemsida på sin fritid. Oftast slutar det med att det inte ens blir i närheten av vad man förväntat sig. Kompisen har så mycket annat också att göra och rätt vad det är har kompisens förutsättningar förändrats och kan inte leverera. I slutändan blir det såväl bättre, effektivare och billigare att göra hemsidan själv eller helt enkelt leja bort uppdraget.

Om man väljer att leja bort är det viktigt att i förväg få klart för sig vad man har beställt. Bara en sån sak som vem som ska tillhandahålla innehållet, text och bilder, till hemsidan kan vara nog så knepigt. Tänk i förväg genom vem som efter hemsidan är klar sköta uppdateringar, du som beställare eller leverantören? En webbdesigner behöver framför allt bildmaterial för att komma igång. Loggor eller en grafisk profil hjälper givetvis till en del. Text brukar kunna vänta i början då man kan använda sig av latinsk utfyllnadstext.

Fixa en hemsida kan jämföras med att bygga ett nytt hus.

Vem ska bygga? Hur mycket är jag beredd att göra själv? Hus kan man beställa från i princip bara ett skal där du får inreda och möblera själv till ett helt komplett och möblerat nyckelfärdigt för bosättning.

Här finns ett exempel på en hemsida där beställaren själv har levererat bild och textmaterial och Team Heja har levererat grafisk manual och en hemsida.

Prisbild

Hur mycket ska man betala för en bra hemsida? Det är svårt att exakt säga hur mycket det kan kosta för det beror så mycket på vilket syfte man har med hemsidan. Men från ca 10 000 kr och uppåt bör man dock räkna med.

Maila: heja@teamheja.se
Ring: 0705-480 285