Trycka sin egna bok

Trycka sin egna bok är inte så dyrt som man skulle kunna tro. Oavsett om du drömmer om att publicera en bok om flugbindning, din självbiografi, eller din egna kokbok, så har du chansen nu!

Att trycka sin egna bok som man skrivit själv är ganska lätt. Här kommer några tips om vad du bör tänka på.

Hur många exemplar bör man trycka?
Om du tänker trycka en liten upplaga är det en fördel att trycka den som digitaltryck, tänker du trycka en större upplaga är det bättre att använda offsettryck. Om vi endast kunde leverera offsettryckta böcker, skulle priset vid små upplagor bli onödigt högt. Lika så om vi endast kunde leverera digitaltryck, skulle priset vid stora upplagor bli för högt.

När digitaltryck var nytt så var även kvaliteten därefter. Många använde sig även fortsättningsvis av det “gammeldags” men pålitliga offsettrycket som levererade bäst kvalitet. I dag är skillnaden så mikroskopisk liten att det är svårt att ens kan se skillnaden mellan de två olika typerna av tryck. Därför är det inte så viktigt hur många kopior du ska använda, vi anpassar tekniken efter det som blir billigast för dig.

Ny teknik, minsta antal tio stycken
Digital tryckteknik innebär att det aldrig varit billigare att få tryckta böcker i små upplagor, minsta antal är tio stycken.

Vi trycker boken enligt dina önskemål.
Du bestämmer om du vill ha boken tryckt i färg eller svart/vitt. Du bestämmer också om din bok ska vara bunden som hardcover eller softcover. Man kan välja på:

Pocket/mjuk pärm
Boken är limmad i ryggen och har en ”mjuk” fram- och baksida.

Pocket/mjuk pärm med skyddsomslag
Boken limmas i ryggen och har en ”mjuk” fram- och baksida samt ett skyddsomslag.

Wire-O spiralbindning
Mindre metallspiraler i par om två, längs ryggen. Tråden låses med omslagets baksida.

Kalenderspiral
Stora enkla spiraler längs ryggen. Genomgående spiral där arken är något förskjutna.

Inbunden/hård pärm
Boken limmas i ryggen och får en ”hård” fram- och baksida.

Maila: heja@teamheja.se
Ring: 0705-480 285